Select your language

WELCOME

TO GREENINSTITUTE

4
GOALS

Image
GREEN POLICIES
GREEN ECONOMY
CITIZEN PARTICIPATION
Democracy, human rights, rule of law
Image

CARE

Се грижиме и нудиме еколошко одржливи концепти за проблемите во животната средина во повеќе области: клима, загадување, отпад, рударство, урбанизам. Инсистираме на зелена економија со обновлива енергија, паметни градови, органска храна, еко-туризам. Се бориме против корупција во екологијата, со јакнење и граѓански надзор на инспекторатите за животна средина и други институции.

NEWS

Image
Image
Image

Struga & Pogradec for promoting tourism and cultural heritage – COOLTOUR

The intervention has been conceived to promote an effective cross-border cooperation between the coapplicants located on the two sites of Ohrid Lake, this last intended and valued as the main touristic attraction and factor to join entities of different nationality into collaborative neighborhoods.

The Project team will act as unique under the coordination of the Project Manager and along the joint decision procedures envisaged within the project.

Image
Image

Повик за волонтери - Штип

Проектот „Штип и Берово заедно за подобрување на условите на живеење на Ромските заедници“ финансиран од Европската Унија, имплементиран од општина Штип во партнерство со Општина Берово и Здружението за еколошки одржлив развој – Зелен Институт од Скопје, во рамките на своите активности, распишува оглас за 7 (седуммина) волонтери од ромската заедница со работно време од 3 – 6 работни дена во годината, за период од 3 години.

Image
Image

Проект “Штип и Берово заедно за подобрување на условите за живот на ромските заедници"

Здружението за еколошко оддржлив развој – ЗЕЛЕН ИНСТИТУТ Скопје, за потребите на проектот “Штип и Берово заедно за подобрување на условите за живот на ромските заедници “објавува: Јавен повик за ангажирање на Проектен Менаџер.

MULTIMEDIA

Contact

Please fill the required field.
Please fill the required field.
Copyright © greeninstitute.mk 2024. All Rights Reserved.

Search